ÜYE OL; PART TIME ÇALIŞ, İŞ DÜNYASI İLE ERKEN TANIŞ

TEAM 4S

Amazon’un kurucusu Jeff Bezos kimdir?

27.09.2018

Amazon Türkiye'nin açılması ardından gözler şirketin kurucusu Jeff Bezos’a çevrildi. Peki, Amazon’un kurucusu Jeff Bezos kimdir?

E-ticaretin gelişmesine büyük katkı sağlayan Jeff Bezos, 12 Ocak 1964 tarihinde dünyaya geldi. Eğitim hayatında çok başarılı bir grafik çizen Jeff Bezos, İlköğretim Okulu'nu bitirdikten sonra, üstün yetenekli çocuklar lisesini birincilikle bitirdi. Ardından Princeton Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Fakültesinde eğitim gördü ve sınıf birincisi olarak diploma aldı.


1986 yılında, Üniversite diplomasını alınca, Bezos, Fitel firmasının onbirinci elemanı oldu. Şubat 1987'de, Teknoloji ve İş Geliştirme Müdür Yardımcılığı’na terfi etti. 23 yaşındaki genç adam aynı anda, şirketin New York ve Londra ofislerinde çalışan 12 programcı ve analisti yönetiyor, tasarım, programlama ve test aşamalarını denetliyordu. 

Nisan 1998'de Başkan Yardımcısı Asistanı olarak Wall Street‘de bir yatırım bankası olan Bankers Trust Company'e geçti.10 ay sonra, 26 yaşında Banker Trust tarihinin en genç Başkan Yardımcısı oldu, daha sonra Aralık 1990'da D.E Shaw Hedge Fon şirketinde Başkan Yardımcısı olarak işe alındı. Jeff Bezos, D.E Shaw şirketine araştırmalar neticesinde bir şirketin internetteki ilk adımının kitap satışı olmasını önerdi, kabul edilmeyince istifa edip kendisi bu işe girişti.

Jeff Bezos, “amazon.com” ile dünyanın daha önce hiç görmediği bir şeyi kurdu. İnternet'in en tanınmış markasını yarattı, dünyanın en zengin adamlarından biri oldu. Jeff Bezos, internetin en çok alışveriş yapıldığı internet sitelerinden birisi olan, 16 Temmuz 1995 tarihinde kurulan “amazon.com” adresinin kurucusu ve sahibi oldu.

Bu büyük markanın kurucusu Jeff Bezos, markasını sözlükten arayarak bulmuş. Markanın ilk harfinin “A” olmasını özellikle isteyen Jeff, alfabetik sıralarda üste çıkmanın fark yaratabileceğini düşünmüş. Sözlükten “A” harfiyle başlayan kelimeleri araştırırken, dünyanın en büyük nehri olarak kabul edilen Amazon nehrini bulmuş ve bu isimde karar kılmış. Amazon ismini seçmesinin sebebi olarak, birgün şirketinin bu kadar büyük olmasını istemesi yatıyor.

Özellikle internet üzerinden her türlü video oyunu, kitap ve CD gibi ürünlerin satışına ağırlık veriyor. Forbes'a göre 19 milyar dolar varlığı ile Amerika'nın 17. nci en zengin adamı olan Jeff Bezos, Amazon.com'ı 16 Temmuz 1995 ‘de internet üzerinden kitap satmak amacı için kurdu. İlk gün yalnız altı sipariş aldılar. Bugün kitap, televizyon, futbol ayakkabısı ve mobilya dahil bir çok şey satan bu sitenin günlük satışı 100 milyon dolardan fazla.

Jeff Bezos'un e-ticaret devi Amazon'un, Türkiye'ye geleceği bir süredir konuşuluyordu. İstanbul'da eleman arayışları başlamış ve satış ve pazarlama pozisyonları kapsamında iş ilanlarını yayınlamıştı. 

19.09.2018 tarihinde, amazon.com.tr'ye girenler siteye erişim sağlayabildiği gibi Amazon'un Türkiye'ye özel mesajını gördüler. Mesajda kısaca şu satırlara yer veriliyordu: 

"Amazon.com'un kurulduğu 1995 yılından bu yana Türkiye'deki yüz binlerce müşterimiz, dünyanın dört bir yanındaki Amazon mağazalarından milyonlarca ürün sipariş etti. Bugün Türkiye'deki müşterilerimizin Amazon alışveriş deneyimlerini zenginleştirecek olan Amazon.com.tr'nin açıldığını duyurmanın gururunu yaşıyoruz."

Amazon.com.tr’nin açılması ile birlikte Türkiye’deki işletmeler, herhangi bir ürün listeleme ücreti olmadan ürünlerini Türkiye'nin dört bir yanındaki müşterilere satabilecek. Amazon bu işletmelere; listeleme araçları, 7 gün 24 saat online satış desteği, açık ve şeffaf satış koşulları, fiyatlandırma bilgileri, rapor ve analizler gibi satış artırmaya destek olacak hizmetler sunuyor. 

Alıntıdır:

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/amazonun-kurucusu-jeff-bezos-kimdir-40960807

http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/son-dakika-amazon-turkiye-resmen-acildi-40960572

İŞKUR

DRD İstihdam Hizmetleri Limited Şirketi; İŞKUR Denetiminde 27.02.2020 tarih ve
448 no’lu Özel İstihdam Bürosu İzin Belgesi ve 29.12.2021 tarihli Geçici İş İlişkisi Yetki Belgesi sahibidir.
İş arayanlardan hiçbir ad altında menfaat temin edilmez ve ücret alınmaz.