ÜYE OL; PART TIME ÇALIŞ, İŞ DÜNYASI İLE ERKEN TANIŞ

TEAM 4S

Teamy Magazin

09.11.2018

Kısa, eğlenceli hikayeler ve İnsan Kaynakları Sektörü ile ilgili derlenmiş mini haberler…

Sorumluluk Almanın Mükafatı

Eski zamanlarda bir kral, saraya gelen yolun üzerine kocaman bir kaya koydurmuş, kendisi de pencereye oturmuştu. Bakalım neler olacak?  Ülkenin en zengin tüccarları, en güçlü kervancıları, saray görevlileri birer birer geldiler, sabahtan öğlene kadar. Hepsi kayanın etrafından dolaşıp saraya girdiler. Pek çoğu kralı yüksek sesle eleştirdi. Halkından bu kadar vergi alıyor, ama yolları temiz tutamıyordu. Sonunda bir köylü çıkageldi. Saraya meyve ve sebze getiriyordu.Sırtındaki küfeyi yere indirdi, iki eli ile kayaya sarıldı ve ıkına ıkına itmeye başladı. Sonunda kan ter içinde kaldı ama kayayı da yolun kenarına çekti. Tam küfesini yeniden sırtına almak üzereydi ki, kayanın eski yerinde bir kesenin durduğunu gördü. Açtı. Kese altın doluydu. Bir de kralın notu vardı içinde.  "Bu altınlar kayayı yoldan çeken kişiye aittir" diyordu kral. Köylü, bugün dahi pek çoğumuzun farkında olmadığı bir ders almıştı. "Her engel, yaşam koşullarınızı daha iyileştirecek bir fırsattır."

Alıntıdır: www.onedio.com

İş hayatının İnsana Kazandırdığı 10 Şey

"İş yerleri ayrı olsa da sorunlar hep aynı" diyerek iş hayatının çalışanların hayatına neler kazandırdığını sizin için araştırdık.

Hayatı öğrenmenin en iyi yollarından biri olan iş hayatı, yaşattığı tecrübelerle birçok şeyi görerek öğrenmemizi sağlayan bir öğreti biçimi aynı zamanda... Başarılar, başarısızlıklar, dostluklar, düşmanlıklar, entrikalar.. Tahsiliniz ne olursa olsun iş hayatından öğrendiğiniz şeyler çıkardığınız dersler mutlaka olmuştur..

Yoğun stres, tükenmişlik sendromu, kötü beslenme agresyon gibi götürüleri olsa da, iş hayatının bir yerden sonra bizi hayata bağladığını ve kendimize her gün defalarca meydan okumamızı sağladığını da unutmamak gerek. 

İş hayatı insanın hayatından birçok şey alıp götürüyor o konuda hem fikiriz! Fakat biz bardağa dolu tarafından bakmaya karar verdik ve kendikilerinizle karşılaştırmak üzere iş hayatının insana kazandırdığı birbirinden değerli 10 kazanımı sizler için inceledik. 

 İşte iş hayatının insana kazandırdıkları

 1. Sabretme yetisi

Bitmek bilmeyen toplantılar, mailler, revizeler, eleştiriler sonucunda insan sabretmeyi de öğreniyor tabi. Bu duruma öğrenilmiş çaresizlik diyenler için de bir atasözümüz olacak: Sabır eyle işine, hayır gelsin başına. 

2. Komik olmayan şeylere gülme yetisi

Bazen işvereniniz ya da iş arkadaşınız size başından geçen bir olayı anlatır ya da elinizdeki işle alakalı size iğneleyici bir şaka yapar, fakat siz bunu hiç komik bulmazsınız. İşte tam o anda ilahi bir güç tarafından dürtülürsünüz ve yüzünüzde samimiyetsiz bir gülüş beliriverir...

3. Bel fıtığı

Özellikle masa başı çalışan insanların muzdarip olduğu bir durum... Sandalyede şekilden şekile girersiniz, kas gevşeticiler en yakın arkadaşınız olur fakat çözümü yoktur. En sonunda içinizden şu şarkıyı söylemeye başlarsınız "Çaresiz derdimin sebebi belli..."

4. İki yüz metre ötede konuşulanı duyma yetisi

İş yerinde kim ne diyor, ne yapıyor diye merak etmekten sinsi sinsi kazanılmış olan yetidir. Kişinin kendisi hakkındaki görüşleri duymaya çalışması ile upgrade edilir. 

5. Çoklu görev yetisi

Multitasking olarak da bilinen bu yetenekle birlikte aynı anda hem telefona, hem karşınızdaki kişiye cevap verip, bir taraftan mail yazarken diğer taraftan evrakları yetiştirme becerisi kazanabilir kalan vakitte iş çıkışı programı için mekan bakabilirsiniz.

7. Dilinize yeni zamanlar kazandırır

Kurumsal olmaya çalışırken "Tamam efendim, biz bunu yapıyor olacağız" dersiniz, ilkokuldaki Türkçe hocanızın kemikleri sızlar.

8. Alışmayı öğrenme yetisi

İş hayatı diyip geçmemek lazım, insana çok şey alıştırır. İnsanlara alıştırır, hırslara alıştırır, azla yetinmeye alıştırır, terfi alamamaya alıştırır, kötülüğe iyiliğe alıştırır, kısacası hayata alıştırır. 

9. Süper arkadaşlıklar

Günün çoğunluğunu geçirdiğiniz iş yerinizde istemeden de olsa bir çok muhabbete dahil olursunuz. Eğer şanslıysanız bu muhabbetler çok kalıcı arkadaşlıkların temelini oluşturabilir. Ve "Burayı çekilir kılan bir maaşım bir de sen" diyebileceğiniz dostlara sahip olabilirsiniz.

10. Erken kalkabilme yetisi

Uzun yıllar günün aynı saatinde kalkmaya alıştığınız için bu alışkanlıkla hafta sonu da 06.48'de bir anda uyanıverirsiniz. Sonra dön dur... Ama üzülmeyin! Bu sayede koca bir hafta sonu sizin, yani iş maillerinizi cevaplayabilmek için bolca zamanınız var :) :) :) :)

Fakat itiraf edelim; ne kadar şikayetçi olursak olalım, ne kadar ağlayıp sızlarsak sızlayalım her sabah kalkınca gidilecek bir işinin olması çok güzel! Değil mi?

Alıntıdır: www.ikmagazin.com

Bill Gates'i de bozarlar

Bill Gates Microsoft'un bir seminerinde bilgisayar sektöründeki gelişmenin hızını anlatmak için şöyle bir benzetme yapmış.
"Eğer Volkswagen firması son 25 yıl içinde bilgisayar sektörü kadar hızlı gelişmiş olsaydı bugün 500 dolara alacağımız arabalara 25 dolarlık benzin koyup dünya turu atmamız mümkün olacaktı." Birkaç gün sonra VW firmasının bir basın açıklaması yayınlanmış. "Eğer otomotiv sektörü Bill Gates in işletim sistemi gibi gelişmiş olsaydı, her alacağımız arabada tek koltuk olacak, diğer koltuklar için ekstra lisans parası ödemek zorunda kalacaktık; arabamız sadece bizim ürettiğimiz benzinle çalışacak; gösterge tablosundaki tüm ikaz ve uyarı ışıkları yerine üzerinde, 'Arabanız geçersiz bir işlem yürüttü ve kapatılacaktır.' yazan tek bir lamba olacaktı. Ayrıca her kazadan sonra arabanın hava yastıkları açılmadan önce bir düğmenin üzerinde 'Hava yastıkları açılacak, emin misiniz?' diyen bir ışık yanacaktı".

Alıntıdır: www.onedio.com

Görseldeki karikatür için Murat Akdeniz'e teşekkürler...

Alıntıdır: www.makdeniz.com

 

İŞKUR

DRD İstihdam Hizmetleri Limited Şirketi; İŞKUR Denetiminde 27.02.2020 tarih ve
448 no’lu Özel İstihdam Bürosu İzin Belgesi ve 29.12.2021 tarihli Geçici İş İlişkisi Yetki Belgesi sahibidir.
İş arayanlardan hiçbir ad altında menfaat temin edilmez ve ücret alınmaz.