ÜYE OL; PART TIME ÇALIŞ, İŞ DÜNYASI İLE ERKEN TANIŞ

TEAM 4S

Teamy Magazin

30.11.2018

Teamy Magazin’de bu hafta, kış aylarının keyfini çıkartırken, bir yandan da kendinizi geliştirmek için okuyabileceğiniz kişisel gelişim kitap önerileri derledik… Keyifli ve sıcacık kış günleri dileriz…

Hafta sonu geldi. Dışarısı buz gibi. Yağmur da yağıyor. Kitap okumak için en güzel fırsat işte bu günler.

Sıcak bir kahve yapın, büyükçe bir fincana dumanlar tüten kahvenizi doldurup, cam kenarındaki en rahat kanepenize ayaklarınızı uzatıp yerleşin. Kahvenin yanına belki ufak birkaç çikolata ile kendinizi de şımartırsınız, ne dersiniz? Yumuşacık battaniyenizi üzerinize çekin. Kahvenize ellerinizle sarılıp, mis kokusunu şöyle bir içinize çekin. Camdan dışarıya bakın bir süre ve tam da bu anın ne kadar güzel olduğunu hissedin. Ve elinize kitabınızı alıp, bu güzel kış gününün keyfini çıkarın…

Kitap için tavsiyelerimiz de geliyor…

Dr. David Burns – İyi Hissetmek

Psikiyatrist David Burns, bu kitabında, duygularınızı harekete geçirecek ve hayata daha olumlu bakmanızı sağlayacak, bilimsel olarak test edilmiş bazı teknikler sunuyor.

Duygularınızdaki dalgalanmaların nedenlerini anlayın, olumsuz fikirleri kafanızdan silip atın, suçluluk duygunuzla başa çıkın, özgüveninizi artırın.

Aykut Oğut – Evrenden Torpilim Var

“Siz hiç 150 kilo oldunuz mu? Sizin hiç yabancı bir ülkede bavulunuzu kaybettiğiniz, sabahları mısır gevreğine bira döküp hayatta kalmaya çalıştığınız, günlerce tek kelime bile konuşmadığınız oldu mu? Dayak yedikten sonra girdiğiniz komadan, bir gözünüzü kaybetmiş olarak çıkıp tekrar parklara döndüğünüz…Annenizi kaybettikten sonra hapiste yatarken babanızı kaybettiğiniz oldu mu? Benim oldu!

Peki ya sonra, o yabancı ülkenin dilinde şakır şakır konuşup, hatta seslendirme yönetmenliği bile yaptığınız…O ülkedeki filmlerde başrol oynadığınız…70 kilo verip, filinta gibi olduğunuz…Yeni ve mutlu bir hayat kurduğunuz…Elinizi attığınız her işi altın yumurtlayan tavuğa çevirdiğiniz…Her saniyenizi gülümseyerek geçirdiğiniz, hayatta her istediğinizi elde etmeye başladığınız oldu mu? Benim oldu!

Nasıl mı? Gelin anlatayım…”İstemek, olmanın yarısıdır”

Aykut Oğut, “çekim yasası” kavramını, bambaşka bir anlayış ve dille anlatarak, birçok eseriyle beraber, adını bu sektöre altın harflerle yazdırmış yazarlardan biridir.

Daniel Goleman – Duygusal Zeka

Psikolog Dr. Goleman, bu çığır açan eserinde, zeka kavramını yeniden tanımlıyor. Başarı ve zeka testlerinin temelindeki IQ ölçeğinin, bir çocuğun gelecekteki başarısını tahmin etmeyeceğini savunan Goleman, eski deyimiyle “olgunluk” anlamına gelen duygusal zeka EQ kavramını ve önemini açıklıyor.

Bugün, dünyanın dört bir yanındaki şirketler, çalışanları işe alırken, terfi ettirirken ve geliştirirken, duygusal zeka merceğinden bakıyorlar.

Ahmet Yıldız – Güçlü Hafıza

Unutkan insan yoktur, hafızasının nasıl çalıştığını bilmeyen insan vardır. Ahmet Yıldız, bu kitabında, unutmayı azaltmak ve hatırlamayı çoğaltmak için kapsamlı ve sistematik bir program sunuyor.

Güçlü Hafıza, beyin gücünü kullanarak, kariyerinde ve özel hayatında yükselmek isteyenler içindir. Özellikle öğrenciler için vazgeçilmez bir yardımcı kaynaktır.

Sean Covey – Etkili Gençlerin 7 Alışkanlığı

Gençlik döneminde ve sonrasında hayatta kalmanın son sözünü es geçmeyin! Genç olmak hem harika hem de kışkırtıcı bir süreçtir. “Etkili Gençlerin 7 Alışkanlığı” kitabı, bu süreci yaşayan gençlerin 7 yanlış düşüncesini-inancını, onların yüzleşmek zorunda kaldıkları sorunlara ve verecekleri yaşam değiştiren kararlara uyarlıyor.

Karikatürler, zekice fikirler, güzel anlatılar ve dünyanın dört bir yanındaki gençlerin öyküleriyle zenginleşmiş olan kitapta, Sean Covey, esprili bir yaklaşımla, gençlerin sorunlarına değiniyor ve çözümler paylaşıyor.

Teamy, herkese mutlu hafta sonları ve sıcacık günler diler...

 

 

İŞKUR

DRD İstihdam Hizmetleri Limited Şirketi; İŞKUR Denetiminde 27.02.2020 tarih ve
448 no’lu Özel İstihdam Bürosu İzin Belgesi ve 29.12.2021 tarihli Geçici İş İlişkisi Yetki Belgesi sahibidir.
İş arayanlardan hiçbir ad altında menfaat temin edilmez ve ücret alınmaz.