ÜYE OL; PART TIME ÇALIŞ, İŞ DÜNYASI İLE ERKEN TANIŞ

TEAM 4S

Perakendede başarı detaylarda gizli… “Retail is detail”

29.05.2019

Perakende mağazacılıkta satış yapmak çok yönlü ve çok boyutlu bir “aksiyonlar bütünüdür.” Ancak işin içine girildiğinde “detay denizi” nin ne kadar çok ve dalgalı bir yapıda olduğu daha net gözlemleyebiliriz.

Mağazada satış yönetimi içinde çok fazla sayıda satışa etkiyen parametre vardır. Yine satış süreci içinde ustalıkla yönetilmesi gereken çok sayıda satış faktörü, satışın her aşamasında kendini gösterir. Şurası kesin ki her faktör “özgül ağırlığı kadar” satışa etkir.

Bu yazımızda; satışları etkileyecek en önemli faktörlerden birine değinmek istedik.

Mağazacılıkta görsellik;  “Satar ve Sattırır”

Görsel mağazacılık; ürünü mağaza içinde en uygun şekilde yerleştirmek ve müşteri için görsel bir şölen ve imaj oluşturmaktır. Görsel mağazacılık; ürünü hem mağaza içinde hem de müşterinin kafasında konumlamaktır.

Görsellik etkileyicidir. Görsellik mağazacılıkta; satın almayı tahrik ve teşvik eder. Görsel estetik,  görsel zerafet direkt insanın hoşlanma duygularına hitap eder.Görsellik, müşterinin her aradığını, “rahatça ve kolayca” bulabilceği mantık ve duygu olarak “iyi harmanlanmış” bir alışveriş ortamı tesis etmektir. Dolayısıyla burada görselliğin ürettiği doğrudan fayda, müşteriye “mağazanın gizli hediyesi” olarak zamandır.

“Beş duyuya seslenen” bir mağaza yapısı ve ürün organizasyonu satışları kendiliğinden artıracaktır. Görsel etki unsurları ile mağazayı cazibe merkezi haline getirmek bol müşteri çekecek ve satışları olumlu etkileyecektir.

Görsel etki mağazanın sunum ünitelerinde kendini gösterdiği ölçüde bu satışlara etkir. Mağazada etki gücü yüksek, modern içerikli/teknoloji yansımaları olan, donanım ve sergileme üniteleri kurmak müşteri gözünde ve gönlünde mağazada kaliteli zaman geçiren müşterinin memnuniyetini artıracaktır. Showroom ünitesi geliştirmek ve show içerikli ürün satışları yapmak da müşterilerin marka ve mağaza ile olan ilişkilerini ve sadakat bağlarını kuvvetlendirecektir.

Ürünle müşteri arasındaki mesafeyi ve itici unsurları elimine etmek de satışa hemen yansıyabilecek bir görsel düzenleme başarısıdır. Ürünle müşteri arasındaki anti-hijyenik koşulları, buruşukluk, kırışıklık, yamukluk, kirlilik, düzensizlik, eğrilik, çarpıklık..vb… kaldırmak ve estetik düzenlemeler yapmak satışlara hemen yansıyabilecek unsurlardır.

Doğru tasarlanmış Görsel Mağazacılık; ürün teşhirine bir hareket, canlılık, dinamizm ve aktivite getirmektir.

İŞKUR

DRD İstihdam Hizmetleri Limited Şirketi; İŞKUR Denetiminde 27.02.2020 tarih ve
448 no’lu Özel İstihdam Bürosu İzin Belgesi ve 29.12.2021 tarihli Geçici İş İlişkisi Yetki Belgesi sahibidir.
İş arayanlardan hiçbir ad altında menfaat temin edilmez ve ücret alınmaz.