ÜYE OL; PART TIME ÇALIŞ, İŞ DÜNYASI İLE ERKEN TANIŞ

TEAM 4S

Yirmili yaşlarda iş hayatına atılarak tadına varacağınız en güzel deneyimler

28.03.2019

Günümüzün başarılı birçok insanı, bulundukları yere tepeden inme gelmedi. Bilgilerini, zekalarını, kaynaklarını nasıl kullanacaklarını öğrene öğrene tırmandılar basamakları. İşte başarılı kimselerin 20'li yaşlarında tecrübe edip ders çıkardıkları, size biraz ışık tutacak birkaç ipucu.

1.       Ne istediğinizi bulana dek farklı şeyler deneyebilmek

Ne istediğinizi biliyorsanız ve ona göre gayret sarf ediyorsanız ne ala, ama yok ne istediğiniz konusunda şüpheleriniz varsa bu yaşlarda birçok alanda çalışarak ne istediğinizi bulmanız önemli. Bu yaşlarda atılan sağlam temeller ileride sizi başarıya taşıyacaktır.

2.       Hayatınızdaki dengeyi kurmak

Hayatınızda tam olarak nasıl biri olmak istediğinize bu zamanlarda karar vereceksiniz. Bu karar neticesinde de bir denge oluşturmaya başlamanız gerekecek. İş hayatı, özel yaşam, evlilik, arkadaşlar, vs. önceliklerinizi belirlemeye başlamak için bundan iyi vakit olamaz.

3.       Kendinizi eğitmek

Sürekli yeni şeyler öğrenmek, yeni dersler çıkarmak için en ideal yaştasınız. Okulda öğrendikleriniz ile iş hayatında yaşadığınız tecrübeleri birleştirip geleceğe dönük güzel adımlar atmak için harika bir dönem.

4.        Kendinizi anlayan bir hayat arkadaşı bulmak

Sizi anlayan, size destek olacak, karar vermenize yardımcı olacak, işinizi kolaylaştıracak bir hayat arkadaşı bulmak için geç kalmayın. Çıkacağınız bu zorlu yolda yanınızda size destek olacak birinin olmasının verdiği güvene paha biçilemez.

5.       Risk almak

Risk almayı düşünüyorsanız tam yaşına denk geldiniz. Yukarıda bahsettiğim üzere aklınıza gelebilecek tüm riskleri almanız için en güzel yaştasınız. Çünkü bu risk sonucunda kazanacaklarınız kaybedeceklerinizden kat kat fazla. Korkmayın, risk alın.

6.       Kendinize bir akıl hocası bulmak

Her ne kadar gençliğin verdiği cesaret, azim, çalışkanlık,i dinamizm ile dolu olsanız da büyük bir eksiğiniz var; tecrübe. Bu eksiği kapatmanın en iyi yolu da sizinle deneyimlerini paylaşacak bir akıl hocası bulmaktır. Güvenebileceğiniz, bilgili, gitmek istediğiniz yollardan geçmiş birinden akıl almakla işe başlayabilirsiniz.

7.       Ne istediğinizi bulmak

Denediniz yanıldınız, daha çok denediniz, daha çok yanıldınız ne güzel. Ama bunun bir noktada bitmesi ve sizin ne aradığınızı bulmanız gerekiyor. Onun için erken yaşta iş hayatına gireceksiniz, onun için çok farklı alanlarda çalışacaksınız ama çok da geç kalmadan ne istediğinizi bulacaksınız. Bulacaksınız ki tüm enerjinizi ona verebilin.

8.       Kendiniz gibi düşünen insanlarla bir arada olmak

Yapmak istediğiniz işi yapmak isteyen muhtemelen tek kişi değilsiniz. Sizin gibi düşünen, aynı amaçları olan, sizin gibi genç ve hırslı pek çok insan var, bunları bulacaksınız. Kader birliği yapacağınız insanları bulmak için bundan iyi yaş olabilir mi?

9.       Hayallerinizi gerçekleştirmek, inancınızı kaybetmeden çalışmak

20'li yaşlar en çok hayal kurulan yaşlar ama maalesef aynı zamanda en çok hayallerin yıkıldığı yaşlar. Yıkılmayacaksınız, hayallerimi gerçekleştiremiyorum diye düşünmeyeceksiniz, hayallerinizden asla vazgeçmeyeceksiniz. Sizi diri tutan şeyin aslında hayalleriniz olduğunu asla unutmayacaksınız.

10.   Sermaye biriktirmek

Bu yaşlarda kazandığınız her kuruşun bir kısmını gelecekte yapacağınız büyük resim için bir kenara ayırmayı unutmayacaksınız. Sizin hedefiniz bu yaşlarda kazanıp anında harcamak değil, onun da zamanı gelecek ancak bu yaşlarda biraz tutumlu olmakta fayda var.

Kaynak : onedio.com

Fotoğraf : Freepik

 

İŞKUR

DRD İstihdam Hizmetleri Limited Şirketi; İŞKUR Denetiminde 27.02.2020 tarih ve
448 no’lu Özel İstihdam Bürosu İzin Belgesi ve 29.12.2021 tarihli Geçici İş İlişkisi Yetki Belgesi sahibidir.
İş arayanlardan hiçbir ad altında menfaat temin edilmez ve ücret alınmaz.