ÜYE OL; PART TIME ÇALIŞ, İŞ DÜNYASI İLE ERKEN TANIŞ

TEAM 4S

Facebook gözleri kamaştırmaya hazırlanıyor...

18.09.2019

Son yıllarda faaliyet gösterdiği alanları çeşitlendirmek amacıyla önemli girişimlerde bulunan sosyal medya devi Facebook’un son hamlesi gözleri kamaştıracak.

Ünlü gözlük üreticisi Ray-Ban‘ın sahibi olan Luxottica ile iş birliği yapan Facebook gelişimine ara vermeden devam ediyor.  

Business Insider’ın CNBC ve The Information’a dayandırarak yaptığı habere göre, sosyal medya platformu Facebook, artırılmış gerçeklik destekli bir akıllı gözlük geliştirmek amacıyla İtalya merkezli Luxottica şirketi ile bir iş birliği yaptı. Ancak bu iş birliğinin, Facebook’un üzerinde çalıştığı hangi akıllı gözlük için yapıldığı henüz tam olarak belli değil.

İlk olarak CNBC, bu ortaklığın Facebook’un şirket içerisinde “Orion” olarak adlandırılmış olan artırılmış gerçeklik gözlüğü için yapıldığını ifade etti. CNBC’nin bu projeye aşina olan kişilerden elde ettiği bilgilere göre, Orion, akıllı telefonların yerini almak üzere tasarlanan bir artırılmış gerçeklik gözlüğü. Bu akıllı gözlüğün mercek üzerinde görsel bilgi göstermekten arama yapmak ve canlı video akışına kadar her şeyi yapması bekleniyor.

The Information’ın paylaştığı bilgilere göre ise Luxottica ile yapılan bu iş birliği, Facebook’un “Stella” adı verilen akıllı gözlüğünü hayata geçirmek amacıyla gerçekleştirildi. Ancak The Information’ın belirttiğine göre, bu akıllı gözlük, CNBC’nin sözünü ettiği akıllı gözlükten çok daha basit olacak. Stella’nın, kullanıcıların video kaydetmelerine imkan tanıyan, Snap’in Spectacles gözlüğüne benzer bir gözlük olacağı belirtiliyor.

Kaynak : CNBC.COM

İŞKUR

DRD İstihdam Hizmetleri Limited Şirketi; İŞKUR Denetiminde 27.02.2020 tarih ve
448 no’lu Özel İstihdam Bürosu İzin Belgesi ve 29.12.2021 tarihli Geçici İş İlişkisi Yetki Belgesi sahibidir.
İş arayanlardan hiçbir ad altında menfaat temin edilmez ve ücret alınmaz.