ÜYE OL; PART TIME ÇALIŞ, İŞ DÜNYASI İLE ERKEN TANIŞ

TEAM 4S

“Efsane Cuma”nın Şahane Karnesi ….

02.12.2019

Türkiye'nin “Efsane Cuma” verileri belli oldu. Yapılan araştırmalara göre Türkiye, bu yılki Efsane Cuma kampanyalarında geçtiğimiz yıla göre yüzde 45 daha fazla alışveriş yaptı. Yapılan toplam alışveriş sayısı ise 2 milyon 265 bini aşmış durumda.

Dünya genelinde kasım ayı, büyük bir alışveriş çılgınlığıyla geçti. Farklı günlerde yapılan indirim ve kampanyalar, tüketicilerin ihtiyaçlarını karşılamak için çeşitli fırsatlar yakalamalarına yardımcı oldu. Her ne kadar farklı isimlerle anılsa da Türkiye de "Black Friday- Efsane Cuma" çılgınlığına kapıldı. Şimdi ise Türkiye'nin, Black Friday karnesi, kamuoyu ile paylaşıldı. Yapılan araştırma, çok çarpıcı sonuçlar içeriyor.

Araştırmanın açıklanan sonuçları Türkiye'nin bu yıl, Black Friday kapsamında daha çok alışveriş yaptığını ortaya koyuyor. Öyle ki vatandaşlar; bu yılki kampanyalar kapsamında alışverişlerini, geçtiğimiz yıla oranla yüzde 45 artırmış durumdalar. Bu da Türkiye'nin, bu yılki kampanyaları daha çok beklediğini gözler önüne seriyor. Türkiye'nin bu yıl Black Friday kapsamında satın aldığı ürün sayısı, 2 milyon 265 bine ulaşmış durumda.

Yapılan araştırma, e-ticaret platformları üzerinden yapılan kampanyaların daha çok dikkat çektiğini gösteriyor. Aslına bakacak olursak bu yıl, e-posta aracılığıyla duyurulan kampanyaların satışları da ciddi anlamda yükselmiş durumda. E-ticaret platformları bu yıl, 1.220 e-posta kampanyası yaparken, bu bağlamda gönderilen toplam e-posta sayısı ise 92 milyonu aştı.

Vatandaşlar, Black Friday kapsamındaki ihtiyaçlarını bu yıl en çok, gece 00:00 ila 01:00 arasında gerçekleştirdiler. Bu duruma neden olan esas durum ise kampanyaların stoklarla sınırlı olmasıydı. Yani tüketiciler, satın almak istedikleri ürünlere ulaşmak için vakit kaybetmeden alışveriş yaptılar. Türkiye'de Black Friday kampanyaları kapsamından en çok faydalanan vatandaşlar ise yaşları 22 ila 34 arasında değişen kişilerdi.

Black Friday kampanyaları, dünya geneli ile Türkiye arasında ilginç bir farklılığı da ortaya koyuyor. Diğer ülkelerde Black Friday, en çok erkekler tarafından takip edilirken Türkiye'de ise kadınlar, Black Friday kampanyalarından faydalanıyorlar. Araştırmaya göre dünya genelinde yüzde 53 oranla erkeklerin faydalandığı kampanyalar, Türkiye'de ise yüzde 58'le kadınları çekiyor.

Türkiye'deki Black Friday kampanyalarıyla ilgili olarak yapılan başka bir araştırmaya göre ise vatandaşların yüzde 97'si Black Friday'in ne olduğunu biliyor. Black Friday'i bilen vatandaşların yüzde 79'u da düzenlenen kampanyalar kapsamında alışveriş yapıyor. Üstelik kampanyalar kapsamında alışveriş yapan tüketiciler, istatistiklere göre 1.650 TL'yi gözden çıkarmış durumdalar.

 

Kaynak:haberturk.com/ webtekno

İŞKUR

DRD İstihdam Hizmetleri Limited Şirketi; İŞKUR Denetiminde 27.02.2020 tarih ve
448 no’lu Özel İstihdam Bürosu İzin Belgesi ve 29.12.2021 tarihli Geçici İş İlişkisi Yetki Belgesi sahibidir.
İş arayanlardan hiçbir ad altında menfaat temin edilmez ve ücret alınmaz.