ÜYE OL; PART TIME ÇALIŞ, İŞ DÜNYASI İLE ERKEN TANIŞ

TEAM 4S

10 yıl geride kalırken, Team Fores HR’da kariyer yolculuğu …

07.02.2022

Kuruluşumuzun 10.yılını geride bırakmaya hazırlandığımız şu günlerde yaşadığımız en büyük mutluluğun; bizlerle yola çıkmış, hedeflerimize inanmış ve bizimle beraber büyümüş arkadaşlarımızın bugün şirketimiz adına üstlendikleri sorumlulukları ve kariyer atılımlarını izlemenin gururu olduğunu söyleyebiliriz.

“Part time çalış, İş dünyası ile erken tanış” mottosuyla; gençlerimizin henüz okurken deneyim kazanmalarını, iletişim yeteneklerini geliştirmelerini, iş hayatını tanımalarını, yeteneklerini keşfetmelerini sağlamayı kendimize misyon edinerek sürdürdüğümüz 10 yıllık yolculuğumuzda on binlerce gencimizle çalışmış olmaktan ve kariyer basamaklarını tırmanırken onlara destek olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.

Bu yazı dizimizde, üniversite hayatı itibariyle yolu Team ForesHR’dan geçen ve bugün birçok farklı firmada önemli görevler üstlenmiş olan arkadaşlarımızla sohbetlerimizi sizlerle paylaşacağız. 

Ancak önceliği Team Fores HR bünyesinde başladıkları staj veya iş hayatlarına halen şirketimiz bünyesinde devam eden ve artık çok önemli projelerin, sorumlulukların yöneticileri olarak işimize değer katan arkadaşlarımızı sizlere tanıtarak başlamak istedik. 

DERYA ÖZBOYACI ( Team Fores HR Operasyon Direktörü)

-          Sevgili Derya, bize kendini tanıtır mısın? Team Fores HR ile ilk tanışman nasıl oldu?

DÖ: Çanakkale OnsekizMart  Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümünden mezun oldum. Kısa bir süre kendi mesleğimi yaptıktan sonra okurken çok keyif aldığım bölümümüm aslında meslek olarak beni tatmin etmediğini fark ettim. Daha sonrasında Okan Üniversitesi MBA bölümünü bitirdim. Yüksek Lisans eğitimimi tamamlarken bir arkadaşım Team fores HR’ın  İK asistanı ilanının bana uygun olabileceğini düşünerek paylaştı ve görüşmem sonrasında asistan olarak kabul edildim. Team ForesHR’daki maceram bu şekilde başladı.

-          Kariyerine Team ForesHR’da devam etme kararında ne etkili oldu?

DÖ: İşe Alım asistanlığı yaptığım sırada Genel Müdürümüz Ogün Yıldız; bana en yoğun projelerden bir tanesini verdi. Beymen ve Beymen Club markalarının Yılbaşı projelerini yönetme şansım oldu. İşin yoğunluğu, temposu ve dinamiği beni cezbetti diyebilirim . Projeyi yönetirken çok keyif aldım ve başarılı da bir proje yönettim. Genel Müdürümüz Operasyon Sorumlusu görevini teklif ettiğinde de seve seve kabul ettim.

-          Şimdi gençlere iş imkanları sunan, çok kıymetli projeler yöneten bir Direktörsün. Nasıl bir his?

DÖ: Bu çok büyük bir sorumluluk, aynı zamanda çok büyük bir heyecan. Gençlerin kariyer tecrübeleri kazanmalarının yanı sıra hayat tecrübesi kazanmasına da vesile oluyoruz. Çalışma hayatı tahmin edemeyecekleri kadar olgunlaşmalarına imkan sağlıyor. Kendi paralarını kazanmalarını görmek de ayrıca sevindirici.

-          Peki başarı ile tırmandığın bu kariyer yolculuğunda yaşadıklarından yola çıkarsak,  şu an iş hayatına yeni atılacak arkadaşlarımıza tavsiyelerin var mı?

DÖ: İş hayatına başlarken herkesin hayalleri,hedefleri oluyor.Bu hedefleri iyi belirlemek gerekiyor. Hedefleri için de adım atmaktan korkmamaları, olumsuzluklar, imkansızlıklar karşısında da yılmamaları gerekiyor. Öncelikler belirlenirken de bence mutluluğu ilk sıraya almaları gerekiyor. Evet, para çok önemli ... Ama parayı amaç değil araç olarak görmelerini tavsiye ederim. Günümüzde sevdiği işi yapan insan sayısı maalesef ki çok az. Bu sebeple mutlu olacakları mesleği belirlemeleri çok önemli.  Eğer işlerini severlerse nerede, hangi firmada olurlarsa olsunlar mutlu ve başarılı olacaklardır.

Teşekkürler Derya. İyiki bizimlesin. Başarılarının devamını diliyoruz.

Yazı dizimiz, diğer çalışma arkadaşlarımızın kariyer yolculukları ile devam edecek..

 

İŞKUR

DRD İstihdam Hizmetleri Limited Şirketi; İŞKUR Denetiminde 27.02.2020 tarih ve
448 no’lu Özel İstihdam Bürosu İzin Belgesi ve 29.12.2021 tarihli Geçici İş İlişkisi Yetki Belgesi sahibidir.
İş arayanlardan hiçbir ad altında menfaat temin edilmez ve ücret alınmaz.