ÜYE OL; PART TIME ÇALIŞ, İŞ DÜNYASI İLE ERKEN TANIŞ

TEAM 4S

Team Fores HR’da kariyer yolculuğu (2)

14.02.2022

Team Fores HR bünyesinde başladıkları staj hayatlarına veya sunduğumuz part time iş fırsatlarının değerlendirerek atıldıkları iş hayatlarına; şirketimiz bünyesinde devam etmekte olan ve artık çok önemli projelerin yöneticileri olarak işimize değer katan arkadaşlarımızı sizlere tanıtmaya devam ediyoruz. Yazı dizimizin ikincisinde sevgili arkadaşımız Ahmet Koç’un mesajlarını ve kariyer yolculuğunu sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz.

AHMET KOÇ (Team Fores HR -Operasyon Sorumlusu)

Merhaba Ahmet, bize kendini tanıtır mısın? Team Fores HR ile ilk tanışman nasıl oldu?

1999 yılında İstanbul'un Sarıyer ilçesinde doğdum ve  halen doğduğum ilçede yaşamaktayım. İlkokul-Ortaokul-Lise hayatım boyunca okul, iş, lisanslı sporcu üçgeninde mekik dokuduktan sonra Üniversite'de gerçekçiliği somutlaştıran yani bir nevi kanıt niteliğinde olan verilerin nasıl elde edildiğine dair bir bölüm olan ve tamamen insan ihtiyacını bu verilerle kaynaklaştıran Ekonometri bölümü sayesinde hayata farklı bir bakış açısı kazanmamı ayrıca bu açıyı kazanırken de hem özel hem kamu kurumlarında iş hayatına atılmam sayesinde bir çok niteliğini iş etikliği ve ahlakını erken yaşta tanımlama fırsatı buldum.

Bu fırsat ise beni oldukça geliştirdi ve Team Fores HR ile boş zamanlarımda çalışmam ise sektördeki boşlukları ve fırsatları değerlendirmeme yaradı. İnsan ilişkilerinin ve yaşamın her yerinde kendini gösteren ekonominin temelini oluşturan strateji ve analizin bir bakıma gösterimi olan spor alanları ile ilgilenmeyi severim.

Hayat enerjimi arttırarak yaşama motive olmamı, kazan sağladığı için futbol oynamayı,

Yaşamımda kimi zaman dinginleşmek kimi zaman enerjimi yükseltmek için tüm müzik türleri ile ilgilenmeyi,

Bir birey olarak yaşam şartlarından haberdar olabilmek ve analiz yeteneğimi geliştirebilmek adına ülkemiz ve dünyada meydana gelen güncel gelişmelere ilişkin haber, bloglar ve köşe yazıları okumayı,

Günümüz çağını yakalayabilmek için teknolojik gelişmeleri takip etmeyi,

Yeni yerler bilme ve evrensel keşiflere merak duyduğum için coğrafi bilimi ve tarihsel yer ile gelişmeler,

Hayal kurmama ve bu hayaller ile yaşam gerçekleri arasında bağlantı kurmama katkıda bulunduğu film izlemeyi faaliyetlerini hobi olarak görüyorum.Pandemi döneminde okulumun durgun olduğu ve hafta içleri çalıştığım yer harici ufkumu genişletmek amacıyla ve ekomonik özgürlüğümü arttırmak amacıyla bir arkadaşımın tavsiyesi ile Mango projesinde görev almam ile beraber bu ailenin bir parçası oldum.

Kariyerine Team ForesHR’da devam etme kararında ne etkili oldu?

Bir çok iş görüşmesi gerçekleştirdim. En etkili iletişimi ve aidiyet duygusunu ilk görüşmede hissetmemden dolayı teklifi düşünmeden tüm gerçekçiliğiyle düşündüğümde bu uzun iş hayatı yolumda zirveye çok daha hızlı ve doğru şekilde taşıyabileceğini düşündüm ve kabul ettim.

Şimdi önemli bir projede, gençlere iş imkanları sunan bir pozisyondasın. Bu nasıl bir his?

İş hayatıma çok genç yaşlarda başlamam sebebiyle hedef kitlemiz olan gençler ile aynı yaşlarda ve hatta iş imkanı sağladığım değerli arkadaşlardan daha genç olmama rağmen, deneyimlerimin bana kattıkları sayesinde yaşıtlarıma yardımcı olabilmeyi duygusal  ve zihinsel açıdan gurur verici buluyorum.

 Part Time çalışmayı düşünen arkadaşlar için tavsiyelerin var mı?

Kesinlikle çalışmalılar ve çalışmalarını her seferinde farklı şekilde modellemeyi farklı pozisyonda çalışmayı farklı sektörlerde görev almalarında fayda olduğunu düşünmekteyim.

Erken yaşta iş hayatına atılan arkadaşlar; gözlemleme, uygulama ve en önemlisi avantajları-dezavatajlar yorumlama yeteneklerini artırarak ileride yaşantılarındaki girişimcilik hikayelerini yazabilecek kapasiteye en kısa sürede varabilirler.

Örneğin 18 yaşında iş hayatında yer edinen birisi sürekli bir gelişim gösteriyorsa 30 yaşındaki donanımı muazzam şekilde olabilir ve fırsatları yaratma ve elde yetisi oldukça iyi bir şekilde karar mekanizmasına sahip olabilir.

Kısaca; Team Fores HR’ın mottosunu tekrarlamakta fayda görüyorum : Part time çalış, iş dünyası ile erken tanış…

Teşekkürler Ahmet; iyi ki bizlerlesin...

İŞKUR

DRD İstihdam Hizmetleri Limited Şirketi; İŞKUR Denetiminde 27.02.2020 tarih ve
448 no’lu Özel İstihdam Bürosu İzin Belgesi ve 29.12.2021 tarihli Geçici İş İlişkisi Yetki Belgesi sahibidir.
İş arayanlardan hiçbir ad altında menfaat temin edilmez ve ücret alınmaz.