ÜYE OL; PART TIME ÇALIŞ, İŞ DÜNYASI İLE ERKEN TANIŞ

TEAM 4S

Bekarlar Günü'nde satış rekoru: 85 saniye içinde 1 milyar dolar

12.11.2018

11.11 Bekarlar Günü, şu anda dünyanın en büyük internetten satış festivali ve geçen yılki etkinlik, Batı'daki benzerleri Kara Cuma ve Siber Pazartesi'nin toplamından daha fazla ciro yaptı.

Tüm dünyada yılın en önemli alışveriş günlerinden biri olan 11 Kasım Bekarlar Günü, yalnızlıktan muzdarip olan 4 erkek üniversite öğrencisinin bugünün yalnızlık onuruna yönelik etkinlikler ve kutlamaların yapıldığı bir gün olmasına karar vermeleriyle ortaya çıktı.

11.11 tarihinde bulunan dört tane 1 rakamı, Bekarlar Günü’nü başlatan dört yalnız erkeği temsil ediyor.

11 Kasım Bekarlar Günü, Çin topraklarından çıkan bir özel gün ve biz bugünü yılın en önemli indirim günlerinden biri olarak biliyoruz

Alibaba, Bekarlar Günü'nü, Sevgililer Günü'nün anti tezi olarak icat etti.

Her yıl Bekarlar Günü’nde, Çin başta olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinde bir alışveriş çılgınlığı yaşanıyor. Özellikle Çin’de bulunan Alibaba e-ticaret devi, bu özel günde rekor seviyede satışlar gerçekleştiriyor.

Festivalde Xaomi, Apple ve Dyson gibi teknoloji devlerinin de aralarında bulunduğu 180 binden fazla markanın ürünleri yer alıyor.

Geçtiğimiz yılki Bekarlar Günü’nde, Alibaba 25,3 milyar dolar tutarında satış gerçekleştirdi. Bu yıl için konuşacak olursak, Alibaba, Dünya Bekarlar Günü'nde satışların başlamasından sonraki 85 saniye içinde 1 milyar dolarlık satış yaparken, 24 saatlik alışveriş festivalinin ilk saatinde 10 milyar dolardan biraz daha az bir ciro elde etti.

Geçen yıl Alibaba etkinliği Batı pazarına da sunmuş ve AliExpress uygulamasının ABD ve İngiltere'deki indirilme oranları zirve yapmıştı.

Tüm bu alışveriş çılgınlığına rağmen, aslında Bekarlar Günü ilk ortaya çıktığında bir alışveriş günü değildi. Bekarlar Günü’nün nasıl ortaya çıktığıyla ilgili olarak birden fazla teori mevcut. Ancak bu teoriler içerisinden en yaygın olarak kabul edileni, Nanjing Üniversitesi’nde öğrenim gören dört yalnız erkek öğrenciyle ilgili.

1993 yılında Nanjing Üniversitesi’nin Mingcaowuzhu yurdunda kalan dört erkek öğrenci, yalnız olma monotonluğundan nasıl kurtulabileceklerini tartıştılar ve 11 Kasım’ın yalnızlık onuruna yönelik bir etkinlikler ve kutlamalar günü olmasına karar verdiler. Zaman içerisinde bu aktiviteler üniversitenin tamamına yayıldı ve daha geniş bir kitleye hitap etmeye başladı. Daha sonra da sosyal medya kullanımı ile birlikte, bu etkinliklerin etki alanı daha fazla genişledi ve en sonunda da modern Çin kültürü ve toplumu içerisinde giderek popüler bir hale geldi.

Bu arada Bekarlar Günü için 11 Kasım ya da diğer bir ifadeyle 11.11 tarihinin seçilmesinin sebebi, 1 rakamının yalnız bir kişiyi temsil etmesiydi. Bununla birlikte tarihte yer alan dört tane 1 rakamı, Bekarlar Günü’nü başlatan dört yalnız erkeği temsil ediyor.

Alıntıdır: http://www.milliyet.com.tr/bekarlar-gunu-nde-satis-rekoru--ekonomi-2776120/

http://www.pazarlamasyon.com/perakende/bekarlar-gunu-nasil-bir-alisveris-gunune-donustu/

İŞKUR

DRD İstihdam Hizmetleri Limited Şirketi; İŞKUR Denetiminde 27.02.2020 tarih ve
448 no’lu Özel İstihdam Bürosu İzin Belgesi ve 29.12.2021 tarihli Geçici İş İlişkisi Yetki Belgesi sahibidir.
İş arayanlardan hiçbir ad altında menfaat temin edilmez ve ücret alınmaz.