ÜYE OL; PART TIME ÇALIŞ, İŞ DÜNYASI İLE ERKEN TANIŞ

TEAM 4S

Teamy Magazin

16.11.2018

Teamy Magazin’de, sizler için bugün de teknoloji haberleri derledik. Postacı robotlardan, bir hologramla evlenen ilk insana kadar ilginç haberler bugün Teamy Magazin’de…

İşte “Robot Vizesi”nin İlk Sahibi

Son zamanların en popüler insansı robotu Sophia, vize alarak bir ilke daha imza atmayı başardı.

Dünyanın vatandaşlık alan ilk robotu Sophia'nın artık vizesi de var.

Suudi Arabistan'dan vatandaşlık alan ve tarihe “nüfus cüzdanına sahip ilk robot” olarak geçen Sophia,  Bakü Ulsulararası Havalimanı'nda vize alarak bir kez daha tarihe geçti.

Elektronik vizenin sahibi olan Robot Sophie, bir konferanta konuşma yapmak için geldiği Azarbeycan'dan sonra dünya turuna devam edecek.

2016 senesinde tanıtılan Sophia'ya, Suudi Arabistan tarafından vatandaşlık verilmiş, böylelikle Sophia dünyanın vatandaşlık verilen ilk robotu ünvanını almıştı.

Avrupa Birliği ülkesi Malta da robotlara vatandaşlık vermeye hazırlanıyor. Ulusal yapay zeka stratejisinin tanıtımı için düzenlenen basın toplantısında konuşan Malta Dijital Ekonomi ve İnovasyon Bakanı Silvio Schembri, ulusal yapay zeka stratejisinde dünyada 10 ülke arasında yer almayı hedeflediklerini söyledi. Malta Yapay Zeka Görev Gücü'nün Başkanı Wayne Grixti de yapay zeka robotlarına vatandaşlık verilmesi için bir pilot projeyi hayata geçireceklerini kaydetti.

Alıntıdır: https://www.sabah.com.tr/dunya/2018/11/03/maltadan-robotlara-vatandaslik-geliyor

https://www.sabah.com.tr/teknoloji/2018/10/31/iste-robot-vizesinin-ilk-sahibi

Kapıda Robot Postacı Var

Norveç posta servisinde, postaları adreslere robotlar teslim edecek.

Norveç posta servisi, postacılık mesleğini robotlara bırakıyor. Postanedeki mektupları ve kargoları adreslere teslim eden bu tekerlekli kutu aslında bir robot. Postacı robot saatte 6 km hız yapabiliyor ve günde 100 parsellik kargo dağıtımı yapabiliyor.

ABD’li bir girişim olan Buddy Mobility ile yapılan anlaşma kapsamında firmanın ürettiği robotlar postacı olarak çalışacak.

Robotu geliştiren Buddy Mobility’nin resmi sayfasında, yapılan ortaklığın gelir kayıplarını dengeleyeceği ve maliyet tasarrufu sağlayacağı yazıyor.

Robotlar postaları doğrudan evinize getirmiyor. Bunun yerine alıcılara mobil uygulama üzerinden bildirim gönderiyor. Kapınıza kadar gelen robottan postanızı veya kargonuzu teslim alabiliyorsunuz. Eğer adreste değilseniz postaneye geri dönüyor.

Alıntıdır: http://www.ikmagazin.com/n-3388-kapida-robot-postaci-var.html

 

Okul Müdürü Bir Hologramla Evlendi (Ailesi düğüne katılmadı)

Tokyo'da okul müdürü olan Akihiko Kondo, hologram Hatsune Miku ile evlendi. Çiftin düğününe Kondo'nun ailesi katılmadı.

Japonya'nın başkenti Tokyo'da yaşayan 35 yaşındaki okul müdürü Akihiko Kondo, sanal gerçeklik dünyasında bir şarkıcı olan 16 yaşındaki hologram Hatsune Miku ile dünya evine girerek sanal gerçeklik dünyasından biriyle evlenen ilk insan oldu. 

Kondo'nun 17 bin 500 dolara Tokyo'da gerçekleştirdiği törene ise ailesi başta olmak üzere hiçbir akrabası katılmadı.

Oyuncak bebek olarak düğününe katılan 16 yaşındaki 'hologram gelin' Miku ile Kondo'nun düğününe ise 40 kişilik bir misafir grubu katıldı.

'HOLOGRAM GELİN' SABAHLARI KONDO'YU UYANDIRIYOR

Japon müdür, hologram eşinin Miku'nun her gün onu uyandırarak okula uğurladığını anlatırken, ona olan hislerini şu sözlerle dile getirdi: “Hiçbir zaman aklımdan çıkmıyor, hep onu düşünüyorum. Her zaman Miku-san'a aşık olacağım ve onu hiçbir zaman aldatmadım."

İşten dönerken ve geleceğini cep telefonuyla Miku'ya ileten Kondo, evin ışıklarının Miku tarafından açıldığını söylerken gece yatması gerektiği saatin de yine eşi tarafından ona hatırlatıldığını ifade ediyor.

"10 YIL BOYUNCA AŞIKTIM, EVLENMEYE KARAR VERDİM"

Anime hayranlığının çok yaygın olduğu Japon'ya da dahi şaşkınlık yaratan bu olaya Akihiko Kondo, saygı duyulması gerektiğini belirtiyor. Geçmiş ilişkilerinde 'inek' olmakla suçlandığını belirten okul müdürü, 10 yıl boyunca aşık olduğu Miku ile nihayet evlendiğini ve çok mutlu olduğunu ifade etti.

Hologram Miku'nun üreticisi olan Gatebox şirketi ise, çifte bir evlilik sertifikası teslim ederek ikili arasındaki evliliğin "boyutlar arası" olduğunu belgeliyor.

Alıntıdır: https://www.ntv.com.tr/teknoloji/okul-muduru-bir-hologramla-evlendi-ailesi-dugune-katilmadi,Kk_qDUHye0mH4IMEFn7ATg

 

 

İŞKUR

DRD İstihdam Hizmetleri Limited Şirketi; İŞKUR Denetiminde 27.02.2020 tarih ve
448 no’lu Özel İstihdam Bürosu İzin Belgesi ve 29.12.2021 tarihli Geçici İş İlişkisi Yetki Belgesi sahibidir.
İş arayanlardan hiçbir ad altında menfaat temin edilmez ve ücret alınmaz.