ÜYE OL; PART TIME ÇALIŞ, İŞ DÜNYASI İLE ERKEN TANIŞ

TEAM 4S

Teamy Magazin

07.12.2018

Teamy Magazin’de geçen hafta sonu kitap okuduk, bu hafta sonu da film izleyelim diye düşündük. Teamy, bugün sizler için eğlenceli gençlik film önerileri derledi. Haydi televizyon karşısına…

Önce şöyle koca bir kase mısır patlatın. Sıcacık mısırınız kucağınızda, üstünüzde en rahat eşofmanlarınız, ayağınızda kalın, sımsıcak çoraplarınız, güzelce yayılın televizyonunuzun karşısına. Ve aşağıdaki önerilerimizden bir filmi seçip keyfinize bakın.

The Breakfast Club – Kahvaltı Kulübü (1985)

Bu uzun yıllar önce çekilmiş olsa da, hala içimize işleyen gerçek bir kült film.

5 lise öğrencisinin, okulda Cumartesi günü cezasına kalmaları ve çok farklı görünmelerine rağmen, aslında temelde ne kadar çok ortak noktaları olduğunu keşfetmelerini konu alan filmde, tek bir sınıfta 5 kişiyle geçen bir buçuk saatin nasıl akıp gittiğini anlamayacaksınız bile.

Yetişkin aklı ve ergen yüreğini tek potada eritmeyi bilen yönetmen John Hughes, hiç şüphesiz bir kuşağa, 80'li yılların en iyi gençlik filmlerini armağan etti.

Good Will Hunting – Can Dostum (1997)

Hiç eskimeyen, duygu yüklü bir film daha…

Başrollerinde Matt Damon ve Robin Williams’ın oynadığı filmde; Will Hunting genel IQ’nun çok üzerinde bir zeka seviyesine sahip, MIT’de temizlikçi  olarak çalışan genç bir çocuğun hayatı, bir profesör tarafından keşfedilmesiyle değişir.

Son derece etkileyici bir başarı öyküsüne odaklanan film, bu başarılı senaryosunu Akademi Ödülleri’nde kazandığı Oscar heykeliyle taçlandırmıştır.

21  (2008)

Başrollerini Kevin Spacey, Jim Sturgess ve Kate Bosworth gibi ünlü oyuncuların paylaştığı film, zekanı neye, nasıl kullandığın ile ilgili çarpıcı ve eğlenceli bir örnek.

Amerika’nın en prestijli eğitim kurumlarından biri olan MIT’de okuyan Ben Campbell’in tek hayali Harvard tıp Fakültesi’nde okumaktır. Okul parasını elde etmek için bursa başvurur, bir yandan da para biriktirmeye çalışmaktadır. Bir gün derste öğretmeni Micky Rosa’nın dikkatini çekince, onun 21 takımına girmeye hak kazanır. Kart saymak konusunda uzmanlaşan 6 öğrencinin, Las Vegas kumarhanelerinde milyonlar kazanmasına dönüşen bir macera başlar.

Ben Mezrich’in “Bringing Down The House” adlı kitabından uyarlanmıştır.

The Social Network – Sosyal Ağ (2010)

Muhtemelen bu filmi izlemeyen kalmamıştır, ama gençlik ve başarı dendiğinde bu filmden bahsetmeden geçmek mümkün değil.

Tüm dünyada olduğu kadar, Türkiye’de de bir fenomene dönüşmüş , milyonların paylaşım sitesi Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg ve arkadaşlarının öyküsünü tekrar tekrar izlesek de sıkılmayız.

Steve Jobs (2015)

Ve elbette son olarak da mutlaka izlenmesi gereken bir filmle kapanışı yapalım.

Apple’ın kurucu ortağı Steve Jobs’ın yükselişini, girişimcinin kişisel ve profesyonel mücadelelerini anlatıyor.

Bu filmi izleyen girişimciler, zorluklarla karşı karşıya kaldıklarında veya rakip fikirleri tartarken, kendi vizyonlarına sadık kalmanın değerini anlayacaklar.

Teamy, hepinize keyifli hafta sonları diler…

İŞKUR

DRD İstihdam Hizmetleri Limited Şirketi; İŞKUR Denetiminde 27.02.2020 tarih ve
448 no’lu Özel İstihdam Bürosu İzin Belgesi ve 29.12.2021 tarihli Geçici İş İlişkisi Yetki Belgesi sahibidir.
İş arayanlardan hiçbir ad altında menfaat temin edilmez ve ücret alınmaz.