ÜYE OL; PART TIME ÇALIŞ, İŞ DÜNYASI İLE ERKEN TANIŞ

TEAM 4S

Black Mirror'da iş ilanı!

05.02.2019

Teknoloji, artık popüler dizilerin içine, QR kod ile iş ilanı da ekleyecek kadar her alanda ve her yerde! Black Mirror yapımcıları zaten yeterince ilginç olan konsepte, bir de ilginç bir iş ilanı gizledi. "Bandersnatch" bölümünün alternatif sonlarından birinde, QR Code ile Netflix’in Bulut ve Platform Mühendisliği iş ilanına erişmiş oluyorsunuz.

Hala bilmeyen varsa, “Black Mirror” bize dünya gerçeklerini, teknoloji deviniminde insan konumunu ve farklılaşmasını yüzümüze vuran bir distopik dizi. Birbiri ile bağımsız ama anlam içeren bölümlerden oluşan Black Mirror dizisi, ilk 3 sezon bağımsız olarak yayınlandı ve ardından dördüncü sezon ile Netflix tarafına geçmiş oldu.

Netflix’in en popüler dizilerinden Black Mirror‘un yeni sezonunun ilk bölümü tahmin edildiği üzere epey ses getirdi. Toplamda 5 saat süren interaktif bir bölüm olarak yayınlanan “Bandersnatch” ise “Black Mirror”un yılbaşına özel hediyesi.

Reddit ve diğer kaynaklarda 5.sezon 0. bölüm olarak geçen “Bandersnatch”, Black Mirror’un bir başka bölümü olan Playtest’te başarılı olan bir karakterin hikayesini anlatıyor. Burada izleyicinin tercihine bırakarak, 5 alternatif son oluşturuyor.

Filmin alternatif sonlarından birinde “zx spectrum” dosyası karşınıza çıkıyor. Bunu emülatör ile açtığınızda karşınıza “QR Code” çıkıyor. Bu kodu okuttuğunuzda ise sizi Tuckersoft sitesi karşılıyor.

Siteye girdiğinizde karşınıza Black Mirror’un başka bölümleri ile ilgili birkaç 1980 havalı posterler sizi karşılıyor.

Bu çağ dışı gibi görünen sitede “Tuckersoft job listing ad from 1984!” kısmına tıkladığınızda 1984 yılından kalma bir iş ilanı sizi karşılıyor.

Devamında ise yine bu görselin üstüne tıklarsanız, Netflix’in Bulut ve Platform Mühendisliği iş ilanına erişmiş oluyorsunuz!

Bu kadar küçük detayları bu denli şifreleyerek veren Black Mirror, anlaşılan bu tercihleri yapan kişiler ile Netflix arasında bir iş köprüsü de kuruyor. Zaten bunu çözen Reddit kullanıcısı, eminiz iş görüşmesine de gitmiştir.

Tabi Tuckersoft web sitesindeki gizli mesajlar, göndermeler bunlarla sınırlı değil. Diğer Black Mirror bölümlerine göre biraz daha sönük kalan Metal Head bölümüne de selam gönderilmiş. Bunun yanı sıra sitede alt kısımlarda yer alan yine ilk internet dönemini hatırlatan reklam kuşaklarında, “Hang the DJ”deki sanal bebeği andıran koçun ve “Nosedive” bölümünde yer alan “Rate Me Social” uygulamasının reklamları da yer alıyor.

Kısaca özetlemek gerekirse, teknolojinin getirdiği ve getirebileceği olumsuzlukları konu alan Black Mirror dizisi yeni sezonun ilk bölümünü izleyicilerin karar verebileceği 5 farklı sondan oluşan interaktif 5 saatlik bir film şeklinde yayınladı.

Kaynak: Reddit, Tuckersoft, www.soylenti.com, www.pazarlamasyon.com

 

 

İŞKUR

DRD İstihdam Hizmetleri Limited Şirketi; İŞKUR Denetiminde 27.02.2020 tarih ve
448 no’lu Özel İstihdam Bürosu İzin Belgesi ve 29.12.2021 tarihli Geçici İş İlişkisi Yetki Belgesi sahibidir.
İş arayanlardan hiçbir ad altında menfaat temin edilmez ve ücret alınmaz.