ÜYE OL; PART TIME ÇALIŞ, İŞ DÜNYASI İLE ERKEN TANIŞ

TEAM 4S

Peşinden gitmeye cesaretiniz varsa, bütün hayalleriniz gerçekleşebilir…

18.02.2019

Hayal kurmak belki de insanoğlunun en önemli özelliği. Mutluluğun, başarının, umudun, sevginin başucumuzda duran anahtarı. Kimi zaman, insanlığın yararına olacak bir fikri ortaya atmak için çıkılması gerekilen ilk basamak. Her şeyin başlangıç noktası.

Hepimiz hayal kuruyoruz ancak bazen hayallerimizi gerçekleştirmek adına atacağımız adımlar bizi korkutabiliyor, hedefe ulaşmak gözümüzde büyüyebiliyor. Bugün tüm dünyanın yakından tanıdığı, başarılarıyla henüz bebek yaşlardan itibaren insanların kahramanı olmayı başarmış olan Walt Disney’in dediği de tam olarak bu; cesurca hayallerinin peşinden giden herkes amacına ulaşacaktır.

Bugün bu köşemizde; yılmadan, cesurca hayallerinin peşinden koşan ve iş dünyasına başarıları ile damga vurmuş ünlülerin hikayelerini sizlerle paylaşmak istedik.

Soichiro Honda

Soichiro Honda, bildiğiniz üzere dünyaca ünlü Honda firmasının kurucusu. Honda’nın hikayesi, Toyota firmasında iş görüşmesine gitmesiyle başlıyor. Bu firma, Honda’ya iş için uygun olmadığını söyleyerek onu geri çeviriyor. Honda ise vazgeçmiyor ve Toyota ile rekabete girecek kendi firmasını kurmaya karar veriyor ve böylece Honda doğuyor. Bu hikayeden öğrenilecek bir şey var ise o da asla vazgeçmemektir!

Stephen King

Birçok kimse, ünlü yazar Stephen King’i bilir ancak çok az insan hayat hikayesini duymuştur. Stephen’in ilk romanı neredeyse her basımevinden geri çevrilmiş ve o da romanını çöpe atmıştır ancak karısı romanı çöpten alarak, ona yeniden başvurması konusunda ısrar etmiş ve tekrar tekrar yapılan başvurular sonrasında da bugün dünyanın en önemli yazarlarından olan Stephen King haline gelmiştir. Bu ilham verici başarı hikayesinden öğreneceğiniz en önemli ders, eğer siz kendinize inanıyorsanız, ret edilmenin bir anlamı olamaz!

Elon Musk

Uzaya kendi ürettiği Tesla’yı gönderebilecek kadar çılgın işler yapan Elon Musk’ı hepiniz biliyorsunuz. Elon Musk da varlıklı bir ailede doğmadı.

Annesi diyetisyen, babası ise makine mühendisiydi. Ancak oldukça zor bir çocukluk geçiren Musk, Güney Afrika’dan Kanada’ya okumaya gitti. Burada kendi çabaları ve azmiyle Paypal’ı kurdu. Daha sonra bu şirketi satıp Tesla ve SpaceX gibi çılgın projeleri hayata geçirdi.

“Bir şey sizin için gerçekten önemliyse, şartlar sizin aleyhinize olsa bile o işi yapmaya çalışırsınız.”

Ingvar Kamprad

IKEA kurucusu Kamprad, İsveç’in bir kaabasında dünyaya geldi. Yoksul bir ailenin çocuğu olan Ingvar Kamprad, 6 yaşındayken kibrit satarak ailesine destek olmaya başladı. 10 yaşındayken de kapı kapı gezerek yılbaşı süsleri satıyordu.

Disleksiye sahip olan Kamprad, okulda zorluk geçmesine karşın yine de iyi notlar alıyordu. Babasının okuldaki başarısı nedeniyle ona verdiği parayı IKEA’nın kuruluşuna harcayan Kamprad, insanların mobilya ve ev eşyalarına büyük ihtiyaç duyduğunu fark etti. Rakiplerinden de daha uygun fiyata satış yapan Kamprad, yerel mobilya şirketleri tarafından boykot dahi edildi.

Bu nedenle satacağı mobilyaların kendi tasarımı olmasına karar verdi; basit, ucuz ve modern ürünler tasarlatmaya başladı. Bugün dünyada 370 adet IKEA mağazası var.

Jan Koum

Jan Koum’un yarattığı uygulamayı bugün en az bir kez kullandığınıza eminiz. Evet, Whatsapp’tan bahsediyoruz. Whatsapp’ı 19 milyar dolara Facebook’a satan Jan Koum, Ukrayna’da inşaat işçisi bir babanın oğluydu. Annesiyle ABD’ye göçen Koum, oldukça zor günler geçirdi. Annesi bebek bakıcılığı ve temizlikçilik yapıyordu.

Ancak içine girdiği yeni ortama çalışan Jan Koum, bilgisayarlara ve yazılıma ilgi duymaya başladı ve Yahoo’da işe girdi. Bu süreçte epey para kazanıp kaybeden Koum, Whatsapp’ı yarattı ve ondan sonrasını siz biliyorsunuz, zira Whatsapp’ı her gün kullanıyorsunuz…

“Tek bir şey yaparım ve onu iyi yaparım.”

John D. Rockefeller

Rockefeller ismini duyunca gözünüzün önüne dolar işareti gelmesi normal. Ancak işler her zaman öyle değildi. 1839 yılında doğan John Rockefeller fakir bir ailenin çocuğuydu.

Gençlik yıllarında muhasebe kursuna giden Rockefeller, bu sayede bir gemi şirketinde muhasebeci olarak işe girdiğinde henüz 16 yaşındaydı.

20 yaşına geldiğinde  kendi işini kuran Rockefeller, et ve saman gibi şeyler satarak komisyon alıyordu. Ancak esas paranın petrolde olduğunu fark etmesi uzun sürmedi. 24 yaşındayken ilk petrol rafinerisini kuran Rockefeller, daha sonra işini büyüttü ve Standard Oil’i kurdu. 1916 yılında ise dünyanın ilk dolar milyarderi oldu. 1937’de öldüğü zaman onun serveti, ABD ekonomisinin %1.5’una denkti.

Bilgi derleme-kaynak : yeniişfikirleri.net

Fotoğraf : Freepik.com

İŞKUR

DRD İstihdam Hizmetleri Limited Şirketi; İŞKUR Denetiminde 27.02.2020 tarih ve
448 no’lu Özel İstihdam Bürosu İzin Belgesi ve 29.12.2021 tarihli Geçici İş İlişkisi Yetki Belgesi sahibidir.
İş arayanlardan hiçbir ad altında menfaat temin edilmez ve ücret alınmaz.