ÜYE OL; PART TIME ÇALIŞ, İŞ DÜNYASI İLE ERKEN TANIŞ

TEAM 4S

2030'lu Yılların Meslekleri Henüz İcat Edilmedi…

22.02.2019

Günümüzün üniversite öğrencilerinin bundan 11 yıl sonra sahip olacağı mesleklerin yüzde 85'i, henüz icat edilmedi.

Gelecek Enstitüsü tarafından oluşturulan uzman paneline göre geleceğin henüz icat edilmemiş mesleklerinin oranını tam olarak tahmin etmek de aslında mümkün değil.

Kar amacı gütmeyen Gelecek Enstitüsü, yeni çıkan trendleri tanımlıyor ve bu trendlerin küresel toplum üzerindeki etkilerini inceliyor. Enstitü, günümüz gençlerinin 2030 yılında sahip olacakları mesleklerin ne gibi görevleri yerine getireceğini, ne işe yarayacağını araştırıyor.

Gelecek Enstitüsü'nden araştırmacı Rachel Maguire, önümüzdeki 50 yıl boyunca çalışmayı planlayanların kariyer elde edebilmeleri için çalışırken bir yandan da sürekli yenilikleri öğrenme peşinde olması gerektiğini kaydediyor.

Maguire'a göre 2030 yılında yapay zekalı asistanların gündelik işlerimizde bizlere yardımcı olduğu bir dünyada yaşıyor olacağız. Uzman, gelecekte bu tür asistanlarla yan yana çalışacağımızı, insan beyninin yetersiz kaldığı işleri bu asistanların üstleneceğini öngörüyor.

Maguire, ”Dijital becerilere sahip kişiler, bulundukları konumdan yükselmeye, çalıştıkları işleri daha iyi şekilde yapmaya daha yatkın olacak. Dijital teknolojilerden oluşan bir orkestranın şefliğini yapacaklar. İşler, makinaların işbirliğiyle yapılacak” diyor.

Amerikan Çalışma İstatistikleri Dairesi'ne göre günümüzde üniversite öğrencisi olanlar, 38 yaşına geldiklerinde ortalama 8 ila 10 farklı işte çalışmış olacak. İş değiştirirkense mesleki eğitim ya da ek sertifika almak için çalışmaya ara vermek zorunda kalmayacaklar. Arttırılmış gerçeklik başlıkları, gerçek zamanda iş yaparken ihtiyaçları olan verileri çalışanlara anında sunacak.

Maguire, ”Çalışanlar, yeni bir beceri elde etmek ya da yeni bir sertifika almak için çalışmaya ara vermek zorunda kalmayacak ve gelir elde etmelerini sağlayacak fırsatları kaçırmayacak. Yeni becerileri iş başında öğrenecekler,” diyor.

Şirketlerinse geleneksel anlamda insan kaynakları departmanlarına ihtiyacı kalmayacak. İş aramak da tarihe karışacak. İstediğiniz iş, kapınıza gelecek.

İş verenler online profiller ve sosyal medya gibi farklı veri kaynaklarından müstakbel elemanlarının becerileri ya da kişilikleri hakkında bilgi edinebilecek.

Maguire, yapay zeka ve derin öğrenme yoluyla istihdamın bir tür ”çöpçatanlığa” şimdiden dönüşmeye başladığını, doğru elemanın doğru işle eşleştirilmesinin temel alındığını söylüyor.

Kaynak: amerikaninsesi.com

Photo : Freepik

 

İŞKUR

DRD İstihdam Hizmetleri Limited Şirketi; İŞKUR Denetiminde 27.02.2020 tarih ve
448 no’lu Özel İstihdam Bürosu İzin Belgesi ve 29.12.2021 tarihli Geçici İş İlişkisi Yetki Belgesi sahibidir.
İş arayanlardan hiçbir ad altında menfaat temin edilmez ve ücret alınmaz.