ÜYE OL; PART TIME ÇALIŞ, İŞ DÜNYASI İLE ERKEN TANIŞ

TEAM 4S

Perakende Sözlüğü: Mutlaka Bilmeniz Gereken Terimler (1)

07.08.2019

Eğer perakende sektöründe yeniyseniz, endüstri içinde kullanılan tüm perakende jargonlarına hakim olmakta zorlanabilirsiniz. Kariyerinizde kusursuz bir şekilde ilerlemek için mağazalarda ve internette kullanılan perakende terimlerinden haberdar olmanız gerekir. Her gün duyacağınız perakende terimlerini ve en son trendleri takip edebilmeniz için sizlere perakende sözlüğü hazırladık! Perakende dünyasında geride kalmamak adına sizin için hazırladığımız “ terimleri” aşağıda paylaşıyoruz.

ATV – Ortalama İşlem Tutarı: Ortalama işlem değerini ifade eder. ATV, müşterilerin bir alışveriş sırasında ne kadar harcama yaptığını gösterir. ATV, kısaca ortalama fatura tutarıdır. Ciro / Fatura Fiş Sayısı hesaplanarak bulunur.

Barkod: Siyah ve beyaz çizgilerden oluşan makine bağlantılı kod. Çizgiler arasındaki beyaz alan makine tarafından okunan numarasal kodları işaret eder. Çizgi kodlar evrensel ürün kodu (UPC) ya da diğer numarasal formatlarda olabilir. Çizgi çubuklar stoğunuza girip çıkan ürünleri takip etmenize olanak sağlar.

Geri Dönen Sipariş (Backorder): Bir öğenin belirli bir miktarı, istenen tarihe kadar doldurulmadığında, backorder sürecine yani geri dönen sipariş adını alır. Backorder sürecinde iki taraf arasında sözleşmeye uygun şekilde aksiyon alınmalıdır.

Brick and Click (Omnichannel Mağazacılık): Amerika’da standart fiziksel mağazalara brick and mortar denmektedir. Brick tuğla, mortar ise harç anlamına gelmektedir. Brick and Click ise bu iki terim birleştiği zaman oluşmakta ve internet üzerindeki ve mağazadaki servislerinizin entegre olmasını ifade eder. Örneğin; internetten satın alınan bir ürünün mağazadan teslim alınması ya da mağazadan ürünün iadesinin yapılması gibi.

Paketlenmiş Ürünler: Firmaların bir ürünü ayrı ayrı sattığından daha uygun bir fiyata, birden çok ürün ya da servisin paketleyerek daha düşük fiyata satılmasına denir. Ramazan sepeti buna en güzel örneklerdendir.

İŞKUR

DRD İstihdam Hizmetleri Limited Şirketi; İŞKUR Denetiminde 27.02.2020 tarih ve
448 no’lu Özel İstihdam Bürosu İzin Belgesi ve 29.12.2021 tarihli Geçici İş İlişkisi Yetki Belgesi sahibidir.
İş arayanlardan hiçbir ad altında menfaat temin edilmez ve ücret alınmaz.