ÜYE OL; PART TIME ÇALIŞ, İŞ DÜNYASI İLE ERKEN TANIŞ

TEAM 4S

Teamy Magazin

23.11.2018

Teamy Magazin’de bu hafta da, sizler için, tarihte bu hafta neler olduğunu derledik. 1928 Kasım’ında, Bakanlar Kurulunun aldığı bir kararla Atatürk’e "Millet Mektepleri Başöğretmenliği" unvanı verildi. Atatürk bu unvanı 24 Kasım’da kabul etti. Bunun üzerine yıllar sonra Atatürk’ün 100. doğum yılı olan 1981 tarihinden itibaren 24 Kasım’ın "Öğretmenler Günü" olarak kutlanması karara bağlanmıştır.

19 Kasım 1994

19 Kasım 1994'te Halil Mutlu, Dünya Halter Şampiyonası'nda 7 dünya rekoru kırarak, 3 altın madalya kazandı.

Halil Mutlu, Dünya Halter Şampiyonası'nda 7 dünya rekoru kırarak, 3 altın madalya kazandı. Naim Süleymanoğlu 64 kiloda 5 dünya rekoru kırarak, 3 altın madalya, Fedail Güler de 70 kiloda iki dünya rekoru kırarak 2 altın madalya elde etti.

20 Kasım 1943

Mühendishane-i Bahr-i Hümayun, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) adını aldı.

Aslında İTÜ'nün tarihi, Osmanlı İmparatorluğu'na Sultan III. Mustafa’nın saltanat yıllarına kadar uzanıyor. Osmanlı Devleti'nde ilk kez Batılı anlamda mühendislik eğitimi vermek üzere 1773 yılında kurulan Mühendishane-i Bahr-i Hümayun, gemi inşaatı ve deniz haritalarının yapılması konusunda uzman personel yetiştirdi. 1943 yılında  İTÜ adını aldıktan sonra ise İnşaat, Mimarlık, Makina ve Elektrik Elektronik gibi son derece önemli fakülteleri kuruldu.

21 Kasım 1877

Edison, ses kayıt cihazını yani fonografiyi icat ettiğini duyurdu.

Edison, bir telgraf vericisinin verimliliğini artırmak için çalışırken, makinenin kasetinin yüksek bir hızda çalınırken kelimelere benzeyen bir ses çıkardığını fark etti. O andan sonra bir telefon mesajını kaydedip kaydedemeyeceğini merak etmeye başladı. Bir telefon alıcısının diyaframına iğne taktı ve iğneden gelen sese göre kağıt bandı delerek bir sesi kaydetmek için denemeler yaptı. Yaptığı bazı deneyler başarısız olsa da sonunda bir sesli mesajı kaydetmeyi başardı. 

Kaydettiği ilk mesaj ise; “Mary’nin küçük bir kuzusu var.” oldu.

22 Kasım 1950

Dünya Barış Konseyi, Nazım Hikmet'e Uluslararası Barış Ödülü'nü verdi.

Ülkemiz adına gurur duyacağımız, göğsümüzü kabartan bir diğer olay da, Nazım Hikmet'in Uluslararası Barış Ödülü'nü alması bizce. Aynı ödülü 1950’de Pablo Picasso ve Pablo Neruda gibi isimlerle beraber alan Nâzım Hikmet, o dönemde cezaevinde bulunduğu için ödülünü onun adına Şilili şair Neruda almıştı.

23 Kasım 1906

Öykü yazarı Sait Faik Abasıyanık doğdu.

Sait Faik Abasıyanık, Türk öykü ve roman yazarı, şair. Türk hikâyeciliğinin önde gelen yazarlarından olan Abasıyanık, çağdaş hikâyeciliğe yaptığı katkılarla Türk edebiyatında bir dönüm noktası sayılır.

24 Kasım 1934

Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal, meclisten çıkan kanunla ''Atatürk'' soyadını aldı.

Bugün Mustafa Kemal'i en iyi anlatan sıfatlardan biri şüphesiz ki soyadı. Öyle ki, dönemin başbakanı İsmet Paşa'nın kanun teklifiyle birlikte Mustafa Kemal'i en iyi anlatan anlamlı bir soyadının verilmesi, Mecliste oy birliğiyle kabul edildi.

11 Kasım 1928 günü Bakanlar Kurulunun aldığı bir kararla Atatürk’e Millet Mektepleri Başöğretmenliği unvanı verildi. Atatürk bu unvanı 24 Kasım’da kabul etti.

Bunun üzerine yıllar sonra Atatürk’ün 100. doğum yılı olan 1981 tarihinden itibaren 24 Kasım’ın Öğretmenler Günü olarak kutlanması karara bağlanmıştır. Bu nedenle Her sene 24 Kasım tarihinde öğretmelerin ve öğretmenliğin önemi anlatılır. 

İŞKUR

DRD İstihdam Hizmetleri Limited Şirketi; İŞKUR Denetiminde 27.02.2020 tarih ve
448 no’lu Özel İstihdam Bürosu İzin Belgesi ve 29.12.2021 tarihli Geçici İş İlişkisi Yetki Belgesi sahibidir.
İş arayanlardan hiçbir ad altında menfaat temin edilmez ve ücret alınmaz.